Kender du kondomets historie?

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Fra indvolde og bomuld til steppegræs og silke! 
Materialet til kondomer har udviklet sig markant gennem de sidste tusinder af år.
Du kan glæde dig over, at det ValMeds Classic kondomer er lavet af latex, så det næsten ikke føles som at have noget på. Anderledes må det have været igennem historien.

Den græske Kong Minos siges at have brugt en gedeblære som beskyttelse, romerne brugte fåretarme omkring år 50 f.kr. og kineserne brugte silke vædet i olie omkring år 0.
I midten af 1500-tallet brugte europæerne bomuldslærred, og i 1855 blev kondomerne produceret af gummi, med en tykkelse på 1-2 mm. Gummi-kondomet var så slidstærkt at det kunne genbruges, hvis man vaskede dem let med vand og sæbe.

I 1929 blev de første kondomer fremstillet i latex, men et forskerhold på ‘University of Queensland” gik i 2016 igang med at udvikle et kondom af latex og steppegræs-arten “Spinifex”. Kondomet skulle blive 30% tyndere end almindelige konomer, men ligeså holdbart. Dette skyldes at “Spinifex” indeholder en særlig nano-cellulose, som gør kondomerne 20% stærkere, og man ville derfor kunne gøre dem tilsvarende tyndere.

Læs hele kondomets historie på Illustreret videnskab: http://illvid.dk/mennesket/sex/kondomer-fra-oldtid-til-nutid-faa-overblik-over-kondomets-historie